Dit zijn de fijnste hondenrassen voor als je alleen woont

Alleen wonen kan een vloek (wát was dat geluid?) en een zegen (dineren met chips) zijn. Of je nou alleen in een eengezinswoning verkast of een studio tot je beschikking hebt: voor iedere situatie is er een geschikt hondenras om je te vergezellen. 

Dobermann
We trappen af met de waakhonden, want die stralen meteen uit dat mensen je niet lastig moeten vallen. De Dobermann is een onverschrokken ras dat er ook een tikje intimiderend uit ziet. Ze zijn slim en opmerkzame pups en geven iedereen een veiliger gevoel. Maar: train ze vroeg en train ze goed.

Akita
Akita’s zijn pluizige lieverds. Hun hersenen zijn constant gefocust op 2 dingen: liefhebben en hun kompanen beschermen. Van oudsher staan Akita’s symbool voor goede gezondheid en bescherming. Ze gedijen het best in een omgeving waar ze veel aandacht en liefde krijgen.

Bullmastiff
Zoals de naam al doet vermoeden, is een Bullmastiff een kruising tussen een Engelse bulldog en een Mastiff. Ze zijn groot, energiek en vrij territoriaal, maar weten ook hoe ze zich kalm moeten gedragen als je zin hebt in een ontspannen avondje thuis. Net als Akita’s deinst de Bullmastiff er niet voor terug z’n liefde te uiten. Eén tip: als je een tuin hebt, is een hek geen overbodige luxe. De honden zijn erg beschermend over hun grondgebied – wat fijn is voor jou, maar wat kan intimiderend kan zijn voor nietsvermoedende voorbijgangers.

Rottweiler
Voor kameraadschap kun je rekenen op de Rottweiler. Het zijn verdedigende types met ook een territoriaal instinct, maar ze beschouwen zichzelf nogal eens als een schattig schoothondje. Reken dus op een hoop knuffelen. Rottweilers weten wanneer ze rustig aan moeten doen, leren snel en zijn graag bij je in de buurt.

Bron:libelle.nl

Geef een reactie

Wat is een grotere boosdoener voor je gezondheid: zout of suiker?

Man heeft 0p het strand de laatste seconden van zijn leven gefilmd: