“Ik ben zo gelukkig, dit stond bovenaan mijn bucketlist”: Franchesca krijgt woedende reacties na trotse foto bij jachttrofee

“Ik ben zo gelukkig, dit stond bovenaan mijn bucketlist”: Franchesca krijgt woedende reacties na trotse foto bij jachttrofee

Franchesca Esplin uit het Amerikaanse Colorado krijgt woedende reacties over zich heen, nadat ze een foto postte van één van haar grootste dromen die uitkwam. De vrouw ging immers jagen op roofdieren en poseerde glimlachend bij een bebloede dode poema, die ze uit een boom had geschoten. Maar die lach vergaat haar nu. Dierenrechtenorganisaties hebben haar immers virtueel aan de schandpaal genageld om de gruwelijke praktijken van dat soort jachten te belichten.

“Iedereen die me kent, weet dat deze al een eeuwigheid bovenaan mijn bucketlist stond”, schreef Franchesca Esplin bij de foto. “Ik ben zo dankbaar voor de kans om dit geweldige dier neer te schieten. De poema in de boom zien zitten en de honden aan het werk zien en horen, is met voorsprong het geweldigste wat ik ooit meemaakte. Petje af voor de mannen die deze honden opleiden om achter poema’s aan te gaan. Ik ben in de zevende hemel.”

“Ik ben zo gelukkig, dit stond bovenaan mijn bucketlist”: Franchesca krijgt woedende reacties na trotse foto bij jachttrofee
Het neergeschoten dier bleef bloedend op de takken hangen, maar dat wou Esplin niet. Haar man – een brandweerman – kroop de boom in om het dier naar beneden te halen, zodat de vrouw er een foto mee kon trekken. Ook haar kinderen kwamen kijken naar “het heuglijke moment”, zoals Esplin het zo graag noemde.

Stortvloed van negatieve reacties

Het was dierenrechtenorganisatie Prairie Protection Colorado die als eerste woedend reageerde. “Zie hier de mentaliteit van mensen die roofdieren doden voor het plezier”, schreven de activisten. “Het is onze verantwoordelijkheid als natuurliefhebbers om een einde te maken aan de plezierjacht. Dit was geen eerlijke jacht.”

Esplin begrijpt het probleem niet. Zij heeft immers een jachtvergunning, zo toonde ze aan KDVR-TV. Ze begrijpt niet dat haar vrolijke reactie zoveel negatieve reacties oplevert. Er wordt ook geen officieel onderzoek gestart tegen Esplin, omdat ze strikt gezien geen regels heeft overtreden en haar manier van jagen volledig legaal was.

Maar Deanna Meyer van het Prairie Protection Colorado blijft bij haar punt. “Dit is onethisch, zelfs als ze beweert dat ze de poema opat en niets verloren liet gaan. Ze vertelt zelf dat de jacht haar puur om de trofee te doen was, dat alleen is al verschrikkelijk genoeg om haar sadistische mentaliteit te tonen. Ik heb geen probleem met ethisch jagen. Maar voor mij horen daar geen selfies bij van dode dieren en al helemaal geen lachsalvo’s”, besluit Meyer.

This is the mentality of people who kill predator species for sport and fun. Make no mistake that Colorado's wildlife…

Geplaatst door Prairie Protection Colorado op Donderdag 21 februari 2019

Bron:nieuwsblad.be

Geef een reactie

De vrienden van de 14-jarige Andy vinden zijn moeder ‘een verdomd lekker wijf’, wat vind jij?

Dit is waarom je Russische portiers beter nooit boos maakt