Weet je waarom je hond knikt als hij luistert en soms zijn kop scheef houdt? Dit is de reden!

Heb je dit ook al opgemerkt? Je hond zit voor je en kijkt je aan met grote ogen. Dan houdt hij plots zijn hoofd schuin. Honden doen dit niet zomaar en er bestaat een zeer goeie reden voor. De vraag is echter, weet jij waarom?

Hondenbezitters weten al lang dat honden emoties hebben net als mensen. Onlangs verscheen echter een studie in verband met de gevoelens en uitdrukkingen die honden vertonen. Onze trouwe viervoeters weten namelijk zeer goed of we blij, droevig of boos zijn. Tijdens het onderzoek, uitgevoerd door de dierengeneeskundige Universiteit van Wenen, werden honden geconfronteerd met verschillende gezichtsuitdrukkingen van mensen. De honden kregen kwade, blije, gelukkige, zenuwachtige en andere blikken gepresenteerd.

Als de honden een boos of droevig gezicht zagen, moesten ze op een knop drukken om een beloning te krijgen. De honden kregen geen volledige foto’s te zien. Alle foto’s waren deels bedekt, of de onderkant, of de bovenkant. Daarmee wilden de onderzoekers duidelijkheid krijgen in welke delen van het gezicht belangrijk zijn voor de interpretatie van menselijke gevoelens. Daaruit bleek dat het niet uitmaakte welk deel van het gezicht getoond werd. De honden hadden telkens meteen door hoe de persoon op de foto zich voelde. Of de honden in staat waren om nog meer te begrijpen over de gemoedstoestand van mensen, werd niet onderzocht.

Als we dus met onze huisdieren praten, zullen ze hun uiterste best doen om te begrijpen hoe we ons voelen. Maar de reden om het hoofd schuin te houden is rechtuit komisch! Hun snuit zit hen in de weg om ons goed te bekijken. Door het hoofd schuin te houden, kunnen ze ons hele gezicht in detail bekijken en inschatten hoe we ons voelen. Zo weet de hond meteen of zijn baasje tevreden of boos is.

Deel dit artikel met je familie en vrienden op Facebook.

Bron: Veterinärmedizinische Universität Wien Like Mag

Geef een reactie

Nederlandse vrouw probeert plasje te doen op de snelweg maar dat gaat niet zoals geplant…

Ben je een man met een buikje? Volgens een datingapp ben je dan razend populair!