Alles over mineralen, edelstenen én de werking ervan

Mineralen en edelstenen zijn niet alleen heel mooi, maar iedere steen heeft ook een bijzondere werking.

mineralen-edelstenen-werking

Mineralen en edelstenen zijn niet alleen mooi. Nope, ze kunnen namelijk ook een heleboel voor je betekenen! Ben jij geïnteresseerd in de werking van de verschillende mineralen, kristallen en edelstenen die er zijn? You’ve come to the right place, want we hebben een paar mooie én fijne varianten voor je uitgelicht.

Mineralen, edelstenen en hun werking

Duizenden jaren geleden droegen mensen ze al bij zich: edelstenen met bijzondere krachten. Deze zouden beschermen tegen ziektes of juist geluk brengen. Maar hoe komen stenen (waarmee we mineralen, edelstenen en kristallen bedoelen) aan hun werking? Laten we bij het begin beginnen!

Vroeger waren er natuurlijk nog geen medicijnen. Mensen leefden, zo schrijft House Of Awareness, veel dichter bij de natuur. Planten, kruiden en edelstenen werden gebruikt om mensen te genezen. Toen al werd ontdekt dat het dragen of opleggen van een bepaalde edelsteen écht kon helpen.

De werking van edelstenen is nooit wetenschappelijk bewezen, maar er zijn een heleboel mensen die er baat bij hebben. Of dat voor jou ook geldt en of je gelooft in de werking van mineralen en edelstenen, is helemaal aan jou.

Edelstenen, mineralen… Wat is het verschil?

House of Awareness schrijft het volgende: “Een edelsteen is een mineraal, een stof die zich natuurlijk vormt zonder tussenkomst van de mens. De meeste edelstenen bestaan uit twee of drie mineralen en zijn er in vele vormen, maten en kleuren. De meest kostbare zijn diamant, robijn, en smaragd. Andere bekende stenen zijn saffier, aquamarijn, amethist, citrien, opaal, turkoois, lapis lazuli, agaat, bergkristal en jade.”

Welke edelsteen moet je hebben?

Voor je een edelsteen aanschaft, moet je natuurlijk wél weten welke soort bij jou past. Welke speciale ‘krachten’ horen bij die steen die jij zo mooi vindt? En welke steen zou zomaar eens dé oplossing voor jouw slechte nachtrust kunnen zijn? Wij hebben er een aantal op een rijtje gezet.

Amethist: lekkerder slapen én minder hoofdpijn

Amethist is een van de meest voorkomende kristallen. Dat wil echter niet zeggen dat het een simpele steen is. De Amethist is namelijk een krachtige, beschermende steen met een kalmerend, reinigend en genezend effect. Dat is nogal wat!

Voor welke klachten de Amethist in het bijzonder prettig is? Hoofdpijn en migraine! Heb jij hier vaak last van? Leg dan een stuk Amethist onder je kussen. Dit kan ook helpen tegen nachtmerries of om makkelijker in slaap te vallen.

Dat is nog steeds niet alles, want de Amethist vermindert ook boosheid, woede en onrust als je ‘m bij je draagt. Ook keuzes maken wordt makkelijker met de Amethist bij je, omdat het je geest verheldert. De Amethist stimuleert op die manier ook de groei van je spiritualiteit en je intuïtie. Mediteren met een Amethist in de buurt óf op je lichaam is dan ook een echte aanrader.

De Amethist is een prachtige violet/paarse kristal:

Bron:cosmopolitan.com Beeld:NINA LIPPELT

Geef een reactie

Studieschuld aflossen? Dit is hoe je dat doet

Patricia Paay moet verklaren over kluisjesroof