6 jaar cel geeist voor doodrijden kind

Tegen de 56-jarige man die afgelopen maart een fataal auto-ongeluk in Nieuwegein veroorzaakte, is een celstraf van zes jaar geëist. Het Openbaar Ministerie verdenkt Cornelis B. van roekeloos rijgedrag. Bij het ongeluk kwam een jongen van acht jaar om het leven, een jongen van tien raakte zwaargewond, net als zijn moeder, die voor in de auto zat. De vader raakte eveneens gewond.

ONHERSTELBARE GEVOLGEN

De officier van justitie spreekt van een zeer ernstig delict met onherstelbare gevolgen. Hij heeft ook een rijontzegging van vijf jaar geëist. “Ik wist niet wat ik deed”, zei verdachte Cornelis B. woensdag in de rechtbank in Utrecht. „Ik voel me een kindermoordenaar en een monster.” B. had te veel gedronken, negeerde een rood stoplicht en reed veel te hard, tot 134 km/uur op een weg waar 70 km/uur is toegestaan.

Hij vindt het verschrikkelijk wat er is gebeurd, zei hij tegen de rechter. Hij had veel stress omdat hij zijn baan dreigde kwijt te raken. Alcohol en een stukje rijden met de auto brachten hem ontspanning. „Dat is geen goede combinatie”, zei de rechter tegen hem. „Nee, dat is absoluut niet goed”, antwoordde B.

DOELBEWUST MET WODKA

„B. is doelbewust met een fles wodka de auto in gestapt”, zei de officier van justitie. „Ook heeft hij meerdere keren gedaan alsof hij openheid van zaken heeft gegeven, terwijl hij aantoonbaar loog.” B. vertelde aanvankelijk dat hij op een feestje had gedronken en dat de gastvrouw hem flinke glazen had geschonken. Daarna veranderde hij die verklaring en zei dat hij naar een café was gegaan. Pas later gaf hij toe dat hij met een fles wodka was gaan rijden.

De advocaat van B. noemt het “niet handig” dat hij zijn verhaal had aangepast. „Maar verder heeft hij openheid van zaken gegeven en spijt betuigd.” De advocaat noemde een voorwaardelijke celstraf en een taakstraf passender.

MOORDENAAR EN KLOOTZAK

Op het moment dat B. de rechtszaal werd binnengebracht, werd hem vanaf de publieke tribune toegeschreeuwd dat hij een ‘moordenaar en een klootzak is’. „Dat raakt me heel erg”, zei B. tegen de rechter. Aan het einde van de zitting zocht hij huilend oogcontact met de tribune, boven hem achter glas. De uitspraak volgt in de laatste week van juni.

Bron:metronieuws.nl Beeld:youtube

Geef een reactie

Vader doodde vijf kinderen, moeder tegen doodstraf

Storing zorgt voor vertraging examenuitslagen