Olcay Gulsen zegt sorry voor haar uitspraken over de curvy paspoppen van Nike

“Ik ben absoluut geen fatshamer en het spijt me als ik mensen heb gekwetst, want dat is nooit mijn bedoeling.”

olcay-gulsen-biedt-excuses-aan-paspop

In de Nike store in Londen staan sinds kort plussize mannequins. Een prachtig voorbeeld van meer inclusief zijn: sporten is voor iedereen, wat voor figuur of maat je ook hebt. En daar hoort natuurlijk ook sportkleding bij. Nike heeft een lijn met plussize sportkleding die tot maat 56 gaat en de plussize paspop droeg een sportlegging en een cropped sporttop.

Tijdens een uitzending van RTL Boulevard werd dit besproken door Olcay Gulsen en Caroline Tensen en hun uitspraken waren niet mild. Zo vertelde Olcay: “Dit is niet een maatje meer. Dit is echt wel maatje 48/50”, aldus de lifestyle-expert. Caroline knikt vervolgens instemmend, waarna Olcay verdergaat: “Ik vind het onwaarschijnlijk dat deze vrouw fit genoeg is om te sporten.” Pijnlijke en kwetsende uitspraken die bij veel mensen in het verkeerde keelgat schoot. Online en offline kregen de presentatrices en RTL Boulevard bakken vol kritiek en heel Instagram stond vol met commentaar op de uitspraken. En nu heeft Olcay Gulsen haar excuses aangeboden.

Olcay Gulsen biedt haar excuses aan

Op Instagram heeft Olcay Gulsen haar excuses aangeboden. Ze zegt daar: “Lieve mensen.. ik ben absoluut geen fatshamer 💔 en het spijt me als ik mensen heb gekwetst want dat is nooit mijn bedoeling. Wellicht heb ik het niet goed uitgelegd maar alsnog mijn oprechte excuses. Ik hou van mensen in elke vorm 🙋‍♀️”

Excuses van Olcay Gulsen vallen niet in goede aarde

Haar Instagrampost met haar excuses valt niet bij iedereen in goede aarde. In de reacties is ontzettend veel kritiek te lezen. Zo zegt stylist Edith Dohmen van blog en Youtubekanaal Style Has No Size: “Sorry?!? Dat had je je gisteren moeten bedenken! Je kan niet zo reageren en de dag erna ‘sorry’ zeggen… #laf”

Gister, tijdens de uitzending van RTL Boulevard, heeft Olcay nogmaals sorry gezegd voor haar uitspraak en legt ze uit dat ze het anders had moeten verwoorden: “Het laatste wat ik wil doen is vrouwen, voor wie ik zoveel bewondering heb, in een hokje stoppen of labelen. En dat heb ik écht niet bedoeld.” Ze geeft aan dat ze het had over de merkstrategie van Nike en niet over mensen zelf. “Ik denk dat dat niet goed uit de verf is gekomen. En dat heb ik zelf niet goed kunnen neerzetten dus daar voel ik me schuldig aan. Maar ik zou nooit in mijn leven vrouwen willen fatshamen. Dat ben ik niet.”

Ze voegt nog een persoonlijke noot toe: “Nog geen jaar geleden werd ik zelf gefatshamed. En ik weet dat dat superklote voelt. En ik hou van vrouwen in iedere vorm en iedere maat.”

Afsluitend zegt ze dat ze de reacties wel begrijpt: “Ja, tuurlijk. Als jij je gekwetst voelt en ik heb dat veroorzaakt, dan wil ik de discussie niet eens aangaan. Dat mag niet de bedoeling zijn.”

MEER BODY POSITIVITY?

In Cosmo’s ‘Weet ik veel?’ podcast namen we onlangs nog een aflevering op samen met Mayra Louise, die keihard strijdt voor meer body positivity en self-love.

Bron:cosmopolitan.com Beeld:rtl boulevard

Geef een reactie

5 veelvoorkomende problemen van freelancers en hoe je ze oplost

Aiii: deze slechte eigenschappen horen bij jouw sterrenbeeld