Vrouw vindt haar katten terug nadat haar ex ze verkocht had

Ontroostbaar was de Rotterdamse Deborah Moerman (27), toen haar ex haar twee katten had verkocht via Marktplaats. Ze kon het nieuwe baasje maar niet vinden. 

“Ik wil gewoon die geruststelling dat ze het goed hebben en nog samen zijn,” zei Deborah gister nog. Nu is er goed nieuws.

Relatiebreuk

Toen Deborah nog samenwoonde met haar ex, kocht ze twee katten: Maya en Bailey. In december strandde haar relatie en trok ze ergens anders in, zonder haar huistijgers. “Ik kon ze toen niet meenemen. We hadden afgesproken dat ik de katten terug zou krijgen zodra ik een huis had gevonden,” legt Deborah uit aan Omroep Brabant.

Marktplaats

Maar toen ze haar ex even later een berichtje stuurde met de vraag hoe het met de katten ging, reageerde hij: “Ik weet het niet.” Wat bleek? Hij had de beestjes verkocht via Marktplaats, omdat ‘ie niet meer voor ze kon zorgen. En zelfs door dat nieuwe baasje waren de katten alweer doorgegeven aan andere eigenaren. Deborah kon ‘alleen maar huilen’ en geen spoor van haar voormalige huisdieren vinden. Tot nu.

Gerustgesteld

Deborah ontving na een Facebook-oproep een mailtje met daarin het chipnummer van een van de katten. Zo kwam ze achter het telefoonnummer van de huidige baasjes. Die belde ze dan ook meteen. “Het was een fijn gesprek. Ze vertelden me dat ze vrij hebben genomen om de tuin op te knappen, zodat de katten straks ook lekker naar buiten kunnen. Ik ben onwijs blij en gerustgesteld.”

Op bezoek

Ze kreeg wat foto’s van de katten én mag zelfs langskomen om ze te zien. Dat zal wel een emotioneel wederzien worden. “Natuurlijk zou ik ze het liefst meenemen, maar ze maken het goed nu. Dat ze goed terecht zijn gekomen, daar gaat het om.”

Deborah is nu op zoek naar de nieuwe eigenaar van haar katten, ene Inge uit Breda. "Ik wil gewoon die geruststelling dat ze het goed hebben en nog samen zijn."

Geplaatst door Omroep Brabant op Dinsdag 11 juni 2019

Bron:margriet.nl Beeld:Istock

Geef een reactie

Dit mag je niet vergeten wanneer je aan de slag gaat met zelfbruiner

Dit is het ‘geheim’ om een burn-out te vermijden