Foto van een 20-jarige Corry Konings in een bikini, dat was niet niks!

Cornelia Helena Konings aka Corry Konings is een Nederlandse zangeres van het levenslied. Ze wordt ook wel de koningin van het Nederlandse levenslied genoemd. Op 15-jarige leeftijd zong Konings als zangeres van De Mooks. Ze werd ontdekt door Ries Brouwers, die haar voorstelde aan Pierre Kartner. Deze koppelde haar vervolgens aan de band De Rekels. Als Corry en de Rekels maakten zij vooral furore met het lied Huilen is voor jou te laat uit 1970. Dit nummer was tot 2013 (43 jaar lang) de grootste Nederlandstalige hit in de Top 40 aller tijden.[1] Twee jaar later startte Konings een solocarrière, waarin ze scoorde met nummers als Ik krijg een heel apart gevoel van binnen, Jij weet toch wel wat liefde is, Hoe je heette dat ben ik vergeten, Je moedertje en Adios amor. In 2004 kwam Konings nog eenmaal met De Rekels bij elkaar voor een reünie.

Corry Konings toen ze 20 was

We kennen Corry nu natuurlijk allemaal als dat schattige oudere vrouwtje. Maar ook Corry is ooit jong geweest natuurlijk. En als we dit zo zien begrijpen we best waarom ze zoveel succes kreeg op die joge leeftijd:


Via organisatie Mooi Was Die Tijd

Geef een reactie

YouTube-ster én Expeditie Robinson deelneemster laat effe haar twee pluspunten vast zien!

Op deze simpele manier kun jij verwijderde appjes op WhatsApp tóch lezen!