De reden dat veel mensen niet kunnen poepen op vakantie

Wanneer je op vakantie bent, is eigenlijk niets te gek. De hoeveelheid pancakes bij het ontbijt, het aantal cocktails bij het zwembad en de vele ijsjes in de avond, allemaal dingen die je stoelgang een beetje kunnen tegenwerken. Maar is dat eigenlijk wel de reden?

Zenuwen

Op vakantie is het de bedoeling om na een jaar hard werken, even helemaal tot rust te komen en heerlijk te ontspannen. Toch is er altijd één ding wat lichtelijk op je zenuwen werkt, zoals het gerommel van je darmen. Want zeg nou eerlijk, erg fijn op de wc je behoefte doen, zit er vaak – vooral tijdens de eerste dagen – niet in.

Je bent echt niet de enige die maar lastig kan poepen op vakantie, want met jou hebben vele anderen last van obstipatie – ook wel verstopte darmen genoemd. De reden dat je niet ontspannen je darmen kan legen is omdat je je niet in je vertrouwde omgeving bevindt.

Oplossingen

“Je maag darm-stelsel en je zenuwstelsel staan met elkaar in verbinding door middel van zenuwverbindingen en stresshormonen. Je darmen zijn het deel van je lichaam met de meeste zenuwen”, aldus Wouter de Jonge, hoogleraar experimentele neurogastro-enterologie. Gelukkig zijn er wel een aantal dingen die je er tegen kunt doen, zodat jij ook gewoon op vakantie zorgeloos naar het toilet kunt.

Naast dat je vooral niet gehaast en geforceerd moet proberen je darmen te legen, is het ook belangrijk dat je vooral blijft eten, want hierdoor word je dunne darm weer geactiveerd. Wel is het belangrijk om niet meer vezels te gaan eten, omdat je hiermee alleen maar meer last krijgt van je darmen.

Bron:grazia.nl Beeld:Don’t Trust the B- in Apartment 23

Geef een reactie

0nderzoek wijst dus uit: Oudere broer/zus gemiddeld slimmer dan broertje/zusje

Dit herken je als je broers en zussen hebt