De beste tips voor het krijgen van krullen en ze behouden

Er is geen ontkennen aan dat het stylen van krullend haar een lastige opgave is. Krullen zijn vaak droog, makkelijk breekbaar en pluizen snel. Niet per se de look waar je voor wil gaan.

Tips voor de krullen van je dromen

Je bent gezegend met een kapsel waar de meeste vrouwen een moord voor zouden doen, maar toch zijn er momenten waarop je jouw krullen liever kwijt dan rijk bent. Gelukkig ben je niet de enige met krullen en zijn er tig vrouwen aan jou voorafgegaan, die allemaal tips hebben omtrent het in bedwang houden van jouw lokken. We zetten er zes op een rij.

1. Vind de juiste kapper

Om maar meteen bij het begin te beginnen: vind een kapper die weet wat-ie doet. Hoe je zeker weet dat je een kapper te pakken hebt die bekend is met het knippen van krullen? Dan knipt hij of zij droog. Wordt er voor het knippen een sprayflacon bij gepakt om je haar nat te spuiten? Maak dan dat je wegkomt. De kans is namelijk zeer aanwezig dat je hierna als poedel het pand verlaat. Not a good look.

2. Plan je wasbeurten

Zoek uit op welke dag na het wassen je haar het mooist valt. Vaak is dit een dag of twee, drie na het wassen. Houd hier rekening mee met bijvoorbeeld evenementen. Heb je bijvoorbeeld een etentje op zaterdag? Plan je wasbeurt hier dan omheen – zo voorkom je dat je met pluizige of juist slappe krullen aan de eettafel zit.

3. Verzorg je hoofdhuid

Is jouw krullende haar droog? Dan kan het helpen om eens in de zoveel tijd een verzorgend masker aan te brengen op je hoofdhuid. Zo verzorg je de droge huid op je hoofd, maar ook meteen je haaraanzet. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld arganolie en een kleimasker. Zo verzorg je je huid en haar, en verwijder je tegelijkertijd dode huidcellen.

4. Mix en match verzorging die bij jou past…

Je hebt ongetwijfeld al tientallen (al dan niet honderden) tips gekregen over producten die écht werken voor krullend haar. Waarschijnlijk zat daar écht weleens een tip tussen waar je iets aan had. Probeer de producten die je fijn vindt eens met elkaar te mixen in een nieuwe routine, totdat je dé cocktail hebt gevonden die voor jouw haar werkt.

5. …maar gebruik ook niet te veel producten

Een teveel aan stylingproducten zorgt voor slap en futloos haar – precies wat je wil vermijden bij een bos krullen. Breng de producten die je gebruikt zorgvuldig aan, zodat elke lok voorzien is van de juiste hoeveelheid. Dit kun je het beste doen door het product in kleine hoeveelheden aan te brengen.

6. Droog je haar voorzichtig

Niets zo schadelijk voor de gevoelige krullen, als een ruwe handdoek. Als je onder de douche vandaan komt, knijp je haar dan eerst uit en schud het vervolgens uit met je vingers. Zo creëer je op een natuurlijke manier volume in je haar. Blijf daarna vooral weg van de handdoek; liever droog je je haar met een T-shirt.

Bron:nsmbl.nl Beeld:pexels

Geef een reactie

Expeditie Robinson deelneemster laat niets effe aan je verbeelding over

De manier om achter je bureau toch calorieën te verbranden