Het is goed om onder de douche te plassen en dit is waarom!

Heb jij het weleens gedaan, plassen onder de douche? Misschien wel, maar toegeven: ho, maar. Toch zou je er best over mogen opscheppen als je het doet, want je draagt met deze ietwat vieze gewoonte wél een steentje bij aan een beter milieu.

Bij het aanzetten van de douche kun je door het geluid alleen al het gevoel krijgen dat je moet plassen. Komt je huid in aanraking met de warme straal, dan wordt dat gevoel alleen maar versterkt. Laat maar lopen, adviseert MIC Science.

Niet onderschatten

Je kunt er namelijk veel water mee besparen, want je hoeft immers één keer minder door te trekken. En nee, dat moet je niet onderschatten. Gemiddeld breng je zo’n zeven keer een bezoekje aan het toilet in een tijdbestek van 24 uur. Als je elke keer doortrekt (wat we alleen niet doen wanneer we het oprecht vergeten) zou dat zo’n 49 liter water kosten, wat op jaarbasis uitkomt op meer dan 17.000 liter per persoon. Zonde, als je bedenkt dat het hierbij om schoon drinkwater gaat dat je letterlijk door de wc spoelt.

Wereld redden

Door elke dag één keer onder de douche te plassen, kun je een hoop water besparen. Volgens Metro UK zou dit maar liefst uitkomen op 2.555 liter water per persoon per jaar. Als iedereen dat doet, zouden we zó veel water besparen dat het de wereld zou kunnen redden.

Er wordt benadrukt dat urine niet vies is – zolang het van jezelf is – en het ook geen schade kan toebrengen als je het langs je benen laat lopen. Wil je dus vaker iets goeds doen voor het milieu? Dan kun je dit altijd nog overwegen!

Bron:margriet.nl Beeld:Istock

Geef een reactie

Zoveel weegt Patty Brard nu

Een kleine throwback naar een jonge Yvon Jaspers die zonder BH aan