Lekker origineel jongens… wedden dat de naam van jouw kat hier zeker tussen staat:

In totaal zijn in Nederland ca. 33,4 miljoen gezelschapsdieren aanwezig. Vergeleken met 2010 is het aantal gezelschapsdieren in vier jaar tijd gestegen met 12,5%. Indien naar de afzonderlijke diergroepen wordt gekeken, valt op dat de hondenpopulatie gelijk is gebleven en het aantal katten 10% is gedaald. Opvallend is verder de sterke toename in het aantal reptielen, zang- en siervogels, aquariumvissen en konijnen. Het aantal knaagdieren laat juist weer een daling zien (-42%). Maar wat blijkt, Nederlanders geven al hun huisdieren dezelfde namen.

Namen

In 2014 werden er in Nederland 1,5 miljoen honden en 2,6 miljoen katten als gezelschapsdier gehouden. Al deze honden en katten leven in 36 procent van de Nederlandse huishoudens. Bijna één op de vijf huishoudens heeft een hond in huis en in bijna een kwart van de huishoudens leeft één of meerdere katten. De meeste huishoudens met honden hebben één hond (81%). Bij katten is het houden van meerdere exemplaren gebruikelijker (46% van de huishoudens). En wat opvalt uit statistieken van dierenartsen is dat heel Nederland 14 dezelfde namen gebruiken voor hun kat. Ruim 65% van de katten (of poezen natuurlijk) heeft één van de onderstaande namen:

1. Luna

 

2. Simba

 

3. Tijger

4. Minoes

 

5. Mickey

 

6. Tommy

7. Gizmo

 

8. Max

9. Tommie

10. Sam

 

11. Pip

12. Bella

 

13. Lola

14. Nala

Geef een reactie

Davina Michelle in een bikini toen ze 20 was, dat is niet mis!

7 Automerken die dus alléén tokkies hebben, staat die van jou hiertussen: